Thursday, March 02, 2017

8 Sebab Kenapa WAJIB Beli Lecithin


Assalamualaikum..

Selamat berhujung minggu semua.. Cik Anie harap semua reader blog kesayangan Cik Anie sihat-sihat lah selalu hendaknya..
Dalam keadaan cuaca yang tak menentu ni, jangan lupa amalkan minum air yang mencukupi.. 

So hari ni, topik nya pasal Lecithin. Tengah promosi kan, kena lah cerita lebih sikit pasal Lecithin ni.

Ada 6 sebab kenapa korang kena grab Lecithin buy 1 Free 1 ni. Apa yang Cik Anie kongsikan ni adalah berdasarkan pengalaman sendiri dan kastemer Cik Anie.. Jom.. Kita tengok satu-satu..






Semua orang tahu, kalau nak cantik kulit, minum lah soya. Kenapa? Sebab soya ada protien. Protien di perlukan oleh tubuh untuk menghasilkan sel-sel badan yang sihat. Jadi, kalau dalaman kita sihat, luaran tak kan lah kusam pulak kan..? 

Lecithin juga di hasilkan daripada soya yang berkualiti tinggi. Soya yang tidak di ubah secara genetik. Sebab itu, mana-mana customer Cik Anie yang amalkan set Diet Shaklee ni, bonusnya kulit depa cantik 😍😍


Lecithin juga menghalang darah daripada tersekat atau tersumbat. Jadi lancar perjalanan darah kita. Sebab Lecithin bertindak dengan mengemulsi atau mengikat lemak-lemak dalam saluran darah.


Jika kita amalkan Lecithin secara konsisten, kita akan perasan, simptom PMS tu tiada. Tahu-tahu lancar je darah keluar. 



Bengkak susu adalah satu perkara yang palingggggg tak best. Huhu..

Cik Anie dah merasa dengan 3 anak. Anak pertama tak kenal lagi Shaklee. Rasa nak meroyan bila Cik Mat kena balik Kulim kerja, kita pulak dengan breast sebesar tembikai. Panas. Berat. Sakit. Demam lagi. Anak pulak nangis-nangis sebab tak puas menyusu. Mereput la sorang-sorang tak tahu nak buat macam mana.

Tapi anak kedua dah mula kenal Shaklee. Pernah juga bengkak susu so relax je makan Lecithin double dos bagi lancar balik apa yang tersumbat tu..

Anak ketiga, tak kena langsung bengkak susu sebab dah ready dari awal ambil Lecithin. So ibu-ibu yang nak bersalin, sila prepare Lecithin anda dalam beg siap-siap.


Yang ini khusus untuk yang mahu diet. Lecithin membantu membakar lemak dengan cepat sekiranya di ambil dengan cara yang betul dan diikuti senaman yang bersesuaian.

Ni tak.. Bersenam malas, makan tak jaga, lepas tu bising pulak berat naik sampai jarum timbang tak tahu nak tunjuk angka berapa.. 😆😆😆 Cik Anie le tu. Bukan korang.. hihi


Ingat tak, Cik Anie ada cakap Lecithin ni sangat bagus sebab dia mengemulsi atau mengikat lemak-lemak dari menempel di merata-rata bahagian badan.

Jadi, bukan setakat dalam salur darah je dia bertindak, tapi dekat seluruh badan kita..



Orang yang jenis sembelit, Cik Anie memang sarankan ambil Lecithin. Sebab Lecithin berfungsi untuk melembutkan najis. 

Cik Anie faham rasa sembelit tu. Seksa nak meneran untuk keluarkan najis. 

Lebih baik jika di Ambil bersama Alfalfa sebab Alfalfa ni membuang toksin dalam badan. Oh ya, jangan lupa Ostematrix sama. 😊



Individu yang menghidap kolestrol tinggi, sangat WAJIB ambil Lecithin ni. 

Laku kan pemeriksaan kesihatan secara berkala. Untuk check kandungan gula, kolestrol dan sebagainya. Jangan ingat kalau kita kurus, kita tak ada masalah kolestrol tau.. Haa.. better check.


Untuk bulan ini sahaja, Lecithin ini korang boleh dapat dengan harga RM52.50. Boleh share dengan kawan-kawan. Sila add on RM10 untuk postage jika anda duduk jauh dari kawasan Kulim.

Jangan malu jangan segan, terus whatsapp Cik Anie ya.. Just klik link yang Cik Anie berikan 👉🏽 www.wasap.my/60135818283

Take care 😘




LinkWithin